Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Jag såg bilder på en bountykaka spridas på nätet. Kladdkaka toppad med kokosröra och ett chokladtäcke. Självklart var den full med massa ”farligheter” utifrån vår situation. Men sugen som jag blev kunde jag förstås inte låta bli att göra min allergivänliga variant av denna. Så här kommer den.
Använd:
- Recept på kladdkaka HÄR (jag använde nr. 1 men la också till 1tsk bakpulver i mjölblandningen för en lite mindre kladdig variant men valde sen också att tillsätta 1/2dl mer vätska för att ge bakpulvret chans att lyfta smeten) -man kan förstås använda ett av recepten rakt av om man vill
- Recept på kokosfyllning enligt receptet på godis-bountys HÄR
- 100g mjölkfri choklad (för mjukare topping kan man även här tillsätta någon msk kokosmjölk och någon tsk mjölkfritt margarin) alternativt för än mer mjukare topping använda receptet för chokladspread som du finner HÄR
- Kokosflingor
Gör så här:
- Baka kladdkakan enligt recept, gör ev. tillägg enligt ovan med bakpulver och mer vätska
- Låt kladdkakan svalna
- Förbereda kokosfyllningen enligt recept
- När kakan svalnat bred på kokosfyllningen och ställ kakan i kylen för att kokosfyllningen ska stelna
- Smälta mjölkfri choklad över vattenbad alternativt i mikron (men obs! bränn den inte)-för mjukare topping tillsätt kokosmjölk och margarin enligt ovan i skålen med chokladen vid smältning ALTERNATIVT använd recept för mjuk chokladspread enligt ovan
- Låt den smälta chokladen svalna
- Häll över chokladen på kakan och strö på kokosflingor, ställ återigen i kylen för att stelna
TIPS! Servera som den är ELLER
- med frukter och bär
- med vaniljglass (av allergivariant)
- med växtgrädde (av allergivariant)
alternativt
- med bärsås/chokladsås/kolasås (av allergivaria