Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du kan variera tacopajen något så oerhört beroende på vad du önskar blanda färsen med för smaker eller såser i fyllningen. En ljuvligt spröd och absolut inte degigt skal.Fyllningen med såser blandat med färs stabiliseras upp av lite stärkelserikt mjöl. Smakerna får du variera själv. Man kan även göra en tomatfri variant och byta ut just såserna (ex. ananassalsa istället för tomatsalsa, paprika-ajvar istället för chilisås o.s.v.). Toppas också på valfritt vis men med en topping av mera sås bl.a. funkar utmärkt när man inte har veganost. Passa gärna på att göra just tacopaj när du har rester av tacofärs. Jag föredrar att förbereda pajen dagen innan, låta stå kallt och sen värma på nytt i ugnen.

Du behöver:

Förbered tacofärsen

  • 500g färs (jag tar blandfärs)
  • 2msk tomatpure
  • valfri kryddning, jag använder lökpulver, örtsalt och vitlökspulver. Det räcker. Men krydda med vad du vill och krydda gärna ordentligt.
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk sötning (ex. lönnsirap) -detta kommer att framhäva smakerna
  • 1dl vatten
  • olja för stekning
  1. Fräs färsen i olja i het panna
  2. När köttet börjar bli färdigtillagat, krydda
  3. Rör även ner tomatpuré, sötning och syran
  4. Smaka av kryddningen
  5. Tillsätt 1 dl vatten och låt denna puttra bort
  6. Nu är färsen klar
  7. Ta av

PAJBOTTEN

  1. Använd grundrecept för pajbotten till matpaj enl. recept HÄR MEN jag väljer att ha i 1/2 tsk bakpulver också till tacopaj (blanda med torra ingredienser först)
  2. Förbered degen, fyll en form, nagga botten, låt degen stelna i kylen under tiden du sköter uppvärmning av ugn
  3. Förgrädda skalet ca. 10 min i 175 grader
  4. Ta ut och fyll

Fyllning

Tacofärsen enligt ovan sammanblandad med

  1.  1 dl tacosalsa (recept på salsa hittar du HÄR om du vill göra en hemmagjord). Du kan även byta ut mot krossade tomater eller hackade färska tomater och ex. lök eller andra grönsaker (riven morot är inte helt fel)
  2. 1 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
  3. 1 dl kokosmjölk
  4. 1 msk klibbrismjöl eller annat fint och stärkelserikt mjöl

Toppa pajen med

  1. Finskivad tomat
  2. Finskivad lök
  3. Häll över en blandning av 1/2 dl chilisås eller passerade tomater, 1/2 dl kokosmjölk och 1 tsk klibbrismjöl
  4. Du kan förstås toppa med veganost om du har någon som fungerar eller med krossade nachos för krisp

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30minuter

Ta ut, stick ner nachos och servera

Servera gärna med vitlökssås, salsa och guacamole och en grönsallad (finns recept på samtliga såser på bloggen)