Vem är jag?

profil

Lite kort om mig då.

Jag är en lite halvung/halvgammal (beroende på vad som bestämmer ens ålder) kvinna på 37 år. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har 4 underbara barn födda 2009, 2014, 2017 och 2019.

jag

Jag arbetar som sjuksköterska och jag lever som mamma. Familjen har alltid varit, är och kommer alltid vara det som räknas.

Mina värderingar och mitt förhållningssätt kommer från min mor, en mor som ensam fostrat mig och mina syskon med ett överskott av kärlek.

lilje

Jag är envis, viljestark och förbaskat bestämd.

Kanske inte alltid den mest spontana eller innovativa människan på jorden men däremot makalöst organiserad och strukturerad.

Jag har absolut inget överskott av nära vänner men jag tror mer på att ha bra vänner före att ha många vänner.

Den vardag jag lever idag, den har JAG valt utifrån dom förutsättningar livet utdelat till mig. För att citera Astrid Lindgren :

”Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det bjuder”

Jag är ärlig.

Jag tror på karma.

Jag är lycklig!

 

 

Vår familj

Vi är en familj på 2 vuxna och 4 barn varav dom ALLA svåra allergier finns hos ett av barnen, det förstfödda. Vår älskade son har drabbats av en stor mängd allergier som tog oerhört lång tid att utröna. Han har haft bl.a. ca. 50 födoämnesallergier men på

senare år minskande. Han har alltså väldigt många allergier men även väldigt allvarliga sådana. Flera av allergierna är livshotande och många dessutom luftburna. Därtill finns en oerhörd känslighet för indirekt kontakt med allergenerna. Enda sättet att tillgodose en säker miljö för honom, en frizon, var att göra HEMMET ”rent”. Därav har vi på gott och ont fått se till att hela hushållet är fritt från det som han inte tål. Därför äter vi alla samma mat i hushållet. Vi anstränger oss hårt för att laga god, näringsrik och aptitlig mat oavsett allergier.

http://matallergier.se/artiklar/19-barn5/1852-manga-ljuspunkter-i-livet-trots-otaliga-matallergier

  • Nästan varje dag  förundras jag över hur vi någonsin (FÖRR) ens kunde tänka oss att man kan laga vanlig mat, baka vanliga bakverk och äta vanlig mat utan risk för ett kraftigt allergiskt barn (OBS” NU pratar jag verkligen utifrån vår situation)
  • Nästan varje dag tackar jag för den goda mat VI äter
  • Nästan varje dag känner jag tillfredsställelse i att sonen slipper sitta ensam på ett hörn och äta något ”annorlunda”
  • Nästan varje dag känner jag trygghet i att vårt hem är en frizon åt vår son
  • Nästan varje dag gläds jag åt dom val vi gjort och ATT vi fått det att fungera!

Allergimat enligt Sara

Här följer recept som är 100% fria från främst mjölkprotein, ägg, gluten, vete, havre, råg, korn potatis, tapioka, fisk, soja, nötter, mandel, jordnötter, skaldjur men också från massa andra vanliga rotfrukter, frukter, grönsaker och diverse E-ämnen och tillsatser.

Här kan ni få såväl tips på ersättningsprodukter samt recept. Jag kan även hjälpa er att själv modifiera. Framförallt hoppas jag att kunna dokumentera mina recept för min egen familj och framförallt sonens skull för vem dom mest berör. Hoppas också ingiva någon form av hopp för, jag lovar (!), mat behöver inte vara tråkig bara för att man har allergier!

”as long as there’s a will, there’s a way”