Polenta
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt len och mild majsgröt som påminner mycket om mannagrynsgröt. Ljuvligt aptitlig gyllene gul i färgen. Går bra att koka på valfria växtdrycker eller även på vatten, jag föredrar med kombinationen av kokosmjölk och vatten. Sötning är valfritt. Jag serverar helst med blåbärssylt.
Ingredienser
3 msk | polentagryn |
0.5 dl | kokosmjölk |
2 dl | vatten |
1 st | nypa salt |
1 tsk | lönnsirap |
1 msk | mjölkfritt margarin |
Gör så här
- Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp under ständig omrörning, använd gärna en visp att röra om med för att minska risk för klumpar.
- Vispa medans gröten tjocknar. Tar ungefär 3-5 minuter för att få en riktigt len konsistens.
- Servera med valfria tillbehör; sylt, bär, kanel/socker eller bara växtdryck.