Polenta

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta!

8

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

ANNONS
Vill du synas här?
Kontakta Matsara på info@matsara.se

 

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt len och mild majsgröt som påminner mycket om mannagrynsgröt. Ljuvligt aptitlig gyllene gul i färgen. Går bra att koka på valfria växtdrycker eller även på vatten, jag föredrar med kombinationen av kokosmjölk och vatten. Sötning är valfritt. Jag serverar helst med blåbärssylt.

Ingredienser

3 msk polentagryn
0.5 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 st nypa salt
1 tsk lönnsirap
1 msk mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp under ständig omrörning, använd gärna en visp att röra om med för att minska risk för klumpar.
  2. Vispa medans gröten tjocknar. Tar ungefär 3-5 minuter för att få en riktigt len konsistens.
  3. Servera med valfria tillbehör; sylt, bär, kanel/socker eller bara växtdryck.