Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Förrätt med en röra på toast. Röran med smak av rökt kött, avokado och mango. Jag gjorde röran och servera på ljus limpa men ärligt talat tror jag att det skulle göra sig ännu bättre på kavring.

4-6 personer

Du behöver:

  • 200g valfritt kallrökt kött (förslagsvis fläskfilé eller kalkonbröst)
  • 1 mogen mango
  • 2 perfekt mogna avokado (utmaningen)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 röd chili
  • 1dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • Brödskivor (ljus limpa eller faktiskt förslagsvis hellre kavring)

Gör så här:

  1. Förbered majonnäsen och ställ kallt
  2. Finhacka köttet, mango, rödlök, chili och persilja och blanda med majonnäsen och ställ återigen kallt
  3. Vid servering
  4. Rosta brödskivor (jag gör detta i het stekpanna med bara aningens olivolja och salt på brödet)
  5. Låt brödskivorna svalna
  6. Finhacka en avokado och mosa den andra
  7. Blanda samman avokadon med resterande delen av röran och ungefär 1msk olivolja
  8. Salta, peppra
  9. Servera på toasten, gärna med en kvist persilja, skivad avokado och en extra skiva rostat bröd