belgiska3

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Supergott som dessert eller som lite barnslig middag. Behöver inte ens innehålla vanligt socker. Jag tog vaniljpulver till dagens sats. Går därför även att använda som del i förrätt (ex. toppad med röra med pepparrot, rödlök, rökt kött, persilja och någon form av fusk-mayo)

Du behöver:

  • 3dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1/2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1tsk xanthangummi
  • 2 tsk vaniljsocker alternativt vaniljpulver
  • 1/2tsk salt
  • 3,5-4 dl vatten alternativt valfri växtdryck (ex. risdryck eller kokosmjölk)
  • 1/2 dl apelsinjuice alternativt äppeljuice eller ananasjuice (eller mera vätska + 2tsk syra så som vinäger/citronsaft)
  • 2msk olja alternativt smält mjölkfritt margarin

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser
  2. Tillsätt dom våta under omrörning, olja/margarin sist
  3. Mixa gärna smeten med stavmixer för helt slät konsistens
  4. Smeten ska dock vara tjock
  5. Pensla eller spraya järnet med olja
  6. Fyll på med smet för att täcka upp till 2/3 (cirka)
  7. Stäng och grädda
  8. Klara när gyllenbruna

Klart!

belgiska1