
Utan mjölk, ägg, soja, gluten bl.a.
Tjocka, luftiga och smakfulla amerikanska pannkakor. Smeten går snabbt och enkelt att blanda samman och pannkakorna är lättstekta.
Räcker gott och väl åt 4personer
Du behöver:
- 4 dl mjöl (ex 1dl majsmjöl, 1dl bovetemjöl, 1 dl rismjöl och 1dl majsstärkelse)
- 1 tsk xanthangummi
- 3msk socker
- 1tsk vaniljsocker (eller vaniljpulver)
- 3 tsk bakpulver
- 0,5-1 tsk salt (beroende på önskemål) men går också att utesluta för småbarn
- 50g mjölkfritt margarin
- 4dl valfri mjölk-, soja- och glutenfri växtmjölk (ex. risdryck eller kokosmjölk) alternativt vatten eller blandning av vatten/växtdryck
- 1dl apelsinjuice (går också lika bra med äppeljuice, ananasjuice alternativt vatten men då med lite syra i -kanske citronsaft eller 2tsk vinäger)
- margarin/olja för stekning
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser väl
- Sikta alla torra ingredienserna i en bunke
- Smält margarinet och blanda med alla dom övriga våta ingredienserna
- Rör ner dom våta ingredienserna i dom torra långsamt under omrörning. Du kan även avsluta med att vispa med handmixer för slätare smet.
- Låt smeten svälla i 5-10minuter. Smeten blir tjock.
- Stek i olja/margarin i medelvarm panna (absolut inte het panna)
- Vänd när du börjar se lite bubblor på ovansidan.
- Klart!
Jag valde att servera mina med lönnsirap och mjölkfritt margarin. Blev lite glass till också.
Nästa gång satsar vi på bacon =)