Amerikanska pannkakor

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta!

1

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Utan ägg, mjölk, gluten och soja bl.a. Tjocka, luftiga och smakfulla amerikanska pannkakor. Smeten går snabbt och enkelt att blanda samman och pannkakorna är lättstekta.

En storfavorit här hemma, lika perfekt till frukost som till annan måltid. Lika enkelt som gott. Mjölerna är enkla att variera beroende av vad man föredrar, har tillgång till eller tål.

Ingredienser

1.5 dl Majsmjöl
1.5 dl Rismjöl/hirsmjöl
1 dl Majsstärkelse
1 tsk Xanthangummi
3 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
0.5 dl Neutral olja
4 dl Vatten
1 dl Apelsinjuice/äppeljuice eller mera vatten

Gör så här

1. Blanda samman alla torra ingredienser för sig.

2. Tillsätt vätskorna och vispa till en jämn, men tjock, smet.

3. Hetta upp en oljad panna för stekning.

4. Stek pannkakorna på medelhög temperatur. Ca 1/2 dl smet är lagom per pannkaka.

5. Pannkakorna vänd enklast när den börjat bubbla och torka på ovansidan och kanterna börjar ta färg.

6. Vänd pannkakorna och grädda även på andra sidan. Ta av och servera.

Tips!

Man kan även blanda smaksättning med saffran, kakao eller kardemumma i smeten. Alternativt bär, ex hallon eller blåbär, eller bananbitar. Man kan även göra dom matiga genom att blanda i riven morot, sötpotatis eller mosad/hackad kokt potatis exempelvis.