Polenta

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta!

6

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

 

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt len och mild majsgröt som påminner mycket om mannagrynsgröt. Ljuvligt aptitlig gyllene gul i färgen. Går bra att koka på valfria växtdrycker eller även på vatten, jag föredrar med kombinationen av kokosmjölk och vatten. Sötning är valfritt. Jag serverar helst med blåbärssylt.

Ingredienser

3 msk polentagryn
0.5 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 st nypa salt
1 tsk lönnsirap
1 msk mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp under ständig omrörning, använd gärna en visp att röra om med för att minska risk för klumpar.
  2. Vispa medans gröten tjocknar. Tar ungefär 3-5 minuter för att få en riktigt len konsistens.
  3. Servera med valfria tillbehör; sylt, bär, kanel/socker eller bara växtdryck.