polenta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Bra substitut för manna, helt klart.

Ingredienser

  • 2,5 dl vätska (jag föredrar antingen med risdryck eller en blandning av vatten/kokosmjölk, men även enbart vatten går bra)
  • 3msk polentagryn
  • 1 nypa salt
  • ev. lite socker
  • ev. vaniljpulver/vaniljsocker
  • ev. lite margarin

Gör så här:

  1. Koka upp polentagryn med vätskan under omrörning. Tar ungefär 3-5minuter för att få en riktigt len konsistens
  2. När klart, ta av plattan och tillsätt salt, och eventuell smaksättning med socker, vaniljpulver och/eller margarin

Jag serverar nästan alltid med lingonsylt. Tycker den lena söta smaken av gröten passar utmärkt till den sura lingonsylten

Färska bär är en annan favorit

”Mjölk” är valfritt, jag föredrar risdryck eller kokosmjölk till