![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2015/09/pesto2.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Nöt- och ostfri pesto
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/08/IMG_8439.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Ört- och dillsås
Örtagårdsdressing
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2018/08/A7D38974-E6F2-4B02-93DC-9DF35F5217E2.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Ostdip
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/06/IMG_6730.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Panerad fläskfilé med senapssås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/05/passion.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Passionfruktssås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2018/09/35C7C4A6-F5BC-4677-80B3-F7844DB216E5.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Paulas enkla vaniljsås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2016/12/pepparrot.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Pepparrotssås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/02/pepparsås.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Pepparsås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2016/01/vinägrett.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Pesto-vinägrett
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2015/08/råsalsa.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Rå salsa
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/01/Raita2.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Raita
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2018/05/E96AB1E5-A3A2-4E6C-84C7-95F9A378F21A.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Räksallad
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/06/IMG_6697.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Ramslöksaioli
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2017/01/remouladsås.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Remouladsås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/05/1B7F5075-C09A-4AFB-B98B-95C23A32B7FC.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Rhode island dressing
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2016/12/saftsoppa1.jpg?resize=400%2C266&ssl=1)
Saftsoppa
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2023/01/0B7FDA6B-D80F-49C6-A6DE-75985B0DDBA5.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Sås/dressing av solrosfrön
Jag har länge sagt att när man väl lär sig det här med emulsion kan man göra sås/dressing av nästan vad som helst som bas. Här gjord på solrosfrö, olja och vatten och smaksatt på ett par olika vis. Resultatet är en majonnäs-liknande bas som går att variera med smak men även att späda ut för olika konsistens och användningsområde.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2019/03/EE50FC26-B047-4A88-90D8-20D9B445342C-scaled.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)
Slät kantarellsås
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/07/FB7174D2-D104-4E4C-B32A-AA6B509DF797.jpeg?resize=400%2C266&ssl=1)